MenTTalkS 21 april 2022 – Luc Sterckx : Het belang van Corporate Governance voor start-ups en scale-ups

“Wat kunnen startende bedrijven leren van gevestigde bedrijven en andersom?””

MenTTalkS:  een select publiek van professionals, een sterke, inspirerende spreker en de gelegenheid om informeel te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Op donderdag 21 april 2022 verwelkomen we Luc Sterckx, voormalig CEO van ondermeer Indaver, Oleon en EDF-Luminus en intussen al vele jaren actief als bestuurder van o.a. Sarens, Renewi en Febeliec. Luc fungeert ook al jaren als bestuurder en mentor voor start-ups en scale-ups, zoals Turbulent, iFLUX, June en InOpSys en schreef 2 jaar geleden een boek dat 2 van zijn passies combineert: de specifieke context van startende bedrijven en Corporate Governance*.

In Corporate governance of deugdelijk ondernemingsbestuur staat de wisselwerking tussen de aandeelhouders, de raad van bestuur en het management van de onderneming centraal. Hoewel de term meestal geassocieerd wordt met grote bedrijven, hebben ook start-ups veel baat bij ervaren bestuurders. Zij kunnen de vaak technisch georiënteerde stichters helpen de juiste keuzes te maken in het juridische, financiële en organisatorische moeras dat bedrijfsvoering vaak is. 

Startende bedrijven kampen met een ander soort uitdagingen dan gevestigde bedrijven. Zij staan typisch minder sterk op financieel, commercieel, HR en organisatorisch vlak en leven veel meer met een focus op de kortere termijn. Maar er zijn ook gelijkenissen: beiden moeten werken binnen hetzelfde wettelijke kader én voor beiden geldt dat hun succes bepaald wordt door de kwaliteit van hun medewerkers en van het bestuur.

Luc Sterckx is dankzij zijn uitgebreide ervaring in zowel start- en scale-ups, als in gevestigde bedrijven, een ideale gids om ons meer te leren over de verschillen tussen beiden, en de manier waarop zij Corporate Governance in de praktijk kunnen brengen.

* In 2020 verscheen Luc’s boek “Corporate Governance for Start-ups”. Bij deelname ontvang je een exemplaar.

Programma :
  • ontvangst 17u 
  • inleiding & presentatie 17.30u, gevolgd door Q&A
  • broodjesreceptie 19u
  • einde 20u
Locatie :
  • Salons Van Edel, Terbekehofdreef 13, Wilrijk

Inschrijven kan via email aan lieve.van.mulders@ment.be met vermelding van je naam, bedrijf en facturatiegegevens, en betaling van de deelnamekost, vóór 8 april a.s.

Deelnamekost:
De inschrijvingskosten (inclusief boek) bedragen €45 per persoon (incl BTW) te betalen vóór 8 april a.s.  via overschrijving op rekening IBAN BE73 6451 1856 5660 op naam van MenT Associates nv, met vermelding van volgende referentie : MenTTalkS16/ uw naam/ bedrijf. 

Factuur:

Je ontvangt een factuur na afsluitdatum van de inschrijfperiode. Gelieve bij inschrijving de correcte facturatiegegevens (en eventueel bestelbonnummer) te vermelden.     

Annulatievoorwaarden :

Je ontvangt tijdig een bevestigingsmail ter herinnering. 

Ben je toch verhinderd, dan kan je annuleren via lieve.van.mulders@ment.be uiterlijk tot 15/04/22.
Bij annulatie na deze datum of bij afwezigheid zonder verwittiging blijft de deelnamekost verschuldigd
Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen, mits verwittiging.  

Foto’s:

Mogelijk worden foto’s van dit event gemaakt. Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat MenT foto’s waarop je bent afgebeeld, publiceert op de nieuwspagina van haar website.

MenTTalkS is een initiatief van MenT Associates, gecertifieerd HR Partner voor het rekruteren en evalueren van talent.

Wens je meer informatie?

Neem dan even contact op met Tim De Pauw per mail via tim.de.pauw@ment.be of telefonisch via 0494 15 78 84.