MenTTalks met Koen Van Raemdonck

“Werkplekleren, de ideale brug tussen onderwijs en industrie”

MenTTalkS:  een select publiek van HR professionals, een sterke, inspirerende spreker en de gelegenheid om informeel te netwerken en ideeën uit te wisselen.

 

Op donderdag 12 september 2019 verwelkomen we Koen Van Raemdonck, VP Human Resources bij BASF.

 

“Werkplekleren, de ideale brug tussen onderwijs en industrie”

Werkplekleren verenigt het beste uit twee werelden en vormt competente jongeren voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

 

Jongeren opleiden is niet langer een zaak van onderwijs alleen. Als samenleving staan we voor grote uitdagingen: Een grote groep jongeren verlaat de schoolbanken zonder een diploma secundair onderwijs of behaalt een diploma in een richting die niet aansluit bij hun interesses, hun talenten of bij de noden van de arbeidsmarkt. Anderzijds schreeuwt deze arbeidsmarkt om hoog en kwalitatief opgeleide (STEM) jongeren.  Elk talent maximaal ontplooien en jongeren voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen vraagt een intensieve samenwerking tussen onderwijs en industrie.

Als BASF Antwerpen investeren we reeds vele jaren in werkplekleren en werken we met meer dan 35 strategische onderwijspartners samen. Deze nauwe interactie leidt tot curricula die beter aansluiten bij de (toekomstige) noden van de arbeidsmarkt, jongeren ontwikkelen inzicht in diverse beroepsprofielen, ontwikkelen attitudes en vaardigheden en doen reeds tijdens hun opleiding relevante werkervaring op. Als bedrijf ontwikkelen we niet alleen toekomstig talent, we maken ook kennis met onze medewerkers van morgen!

Werkplekleren is samen werken aan en kiezen voor een duurzame toekomst!

 

Programma :

  • ontvangst 16u
  • inleiding & presentatie 16.30u
  • receptie met broodjesbuffet 18u
  • einde 19u

 

Locatie :

  • Kasteel Den Brandt, Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen

 

Wens je meer informatie?

Neem dan even contact op met Miek Van Bosstraeten per mail via miek.van.bosstraeten@ment.be of telefonisch via 0485 10 15 18.