MenTTalkS

Een beproefd concept in een nieuw jasje

 

Na 10 succesvolle edities zetten we onze HR workshop verder in een gloednieuw jasje :  MenTTalkS.  De naam verandert, maar we gaan verder op hetzelfde elan: een select publiek van HR professionals, een sterke, inspirerende spreker en de gelegenheid om informeel te netwerken en ideeën uit te wisselen.

 

Op donderdag 28 maart 2019 bijt Peter Catry, HR director, Rode Kruis Vlaanderen, de spits af.

 

“De lat voor HR moet hoger”

 

Als hulporganisatie moet je kunnen garanderen dat je efficiënt en effectief werkt, zodat het geld dat je van derden krijgt terechtkomt bij wie het nodig heeft. Als medische hulporganisatie moet je bovendien kunnen garanderen dat je werkt op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het goed bedoelen is een noodzakelijke, maar lang geen voldoende voorwaarde.

De combinatie van deze 2 uitgangspunten drijft ook de management- en HR-managementpraktijk van het Rode Kruis Vlaanderen: het is geen typische NGO, wel een resultaatgerichte organisatie met bijzondere aandacht voor evidence based denken en innovatie.

Peter Catry, HR Director van het Rode Kruis Vlaanderen, is ervan overtuigd dat HR alleen maar toegevoegde waarde heeft als de verschillende processen efficiënt, effectief en evidence based worden opgezet. In het HR-werkveld ziet hij jammer genoeg dat die drie E’s al te vaak worden overschaduwd door de 2 C’s van Cargo Cult, het imiteren van praktijken zonder écht te weten wat je aan het doen bent, waarom en waarop het gebaseerd is.

Peter komt gepassioneerd vertellen over het belang van evidence based HR en schuwt daarbij de confrontatie niet. De lat moet echt hoger! Als HR een plaats wil in de directiekamer, moet ze die verdienen. En dat kan enkel door de eigen praktijken continu in vraag te blijven stellen.

 

Praktisch

Heb je interesse dan kan je inschrijven via lieve.van.mulders@ment.be, met vermelding van je naam en bedrijf.  Deelname is gratis.

 

Programma :

  • ontvangst 16u
  • inleiding & presentatie 16.30u
  • receptie met broodjesbuffet 18u
  • einde 19u

 

Locatie :

  • Kasteel Den Brandt, Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen

 

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via lieve.van.mulders@ment.be, uiterlijk tot 25/03/2019.
Bij annulatie na deze datum of bij afwezigheid zonder verwittiging wordt een no-show fee van EUR45 (excl BTW) aangerekend voor gemaakte cateringkosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen, mits verwittiging.  Mogelijk worden foto’s van dit event gemaakt. Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat MenT foto’s waarop je bent afgebeeld, publiceert op de nieuwspagina van haar website.

 

Wens je meer informatie?

Neem dan even contact op met Miek Van Bosstraeten per mail via miek.van.bosstraeten@ment.be of telefonisch via 0485 10 15 18.