Wij willen dat Jan Smets woord houdt…

… en daarom geven we het goede voorbeeld: MenT werft aan!

 

Beste lezer, reeds meermaals hebben wij uw zeldzame momenten van verpozing opgefleurd met een spitante, maar steeds rake analyse van hoe ‘the naked ape’ zich gedraagt op de werkvloer. En al even vaak kwamen we tot de conclusie dat de intussen 88-jarige Desmond Morris nog niets aan relevantie heeft ingeboet. Want ondanks vele hypes, managementtheorieën en een flinke dosis hybris blijft de mens gewoon een dier. Zij het met iets meer verstand en gelukkig meestal mét kleren aan.

 

MenT werft aan!

Vandaag trakteren we u op een lichte variatie van ons beproefde recept door in te spelen op een heuglijke tijding die Jan Smets, de eerbiedwaardige gouverneur van de Nationale Bank, recent de wereld instuurde. In zijn krachtig geformuleerde boodschap wist het financieel geweten van België ons te verblijden met een verwachte tewerkstellingsgroei van 140.000 eenheden voor de komende 3 jaar. Inderdaad, u leest het goed. Is dat geen welkome opsteker?

 

MenT werft aan!

Dhr. Smets heeft ons, zoals ongetwijfeld ook uzelf, aan het denken gezet. Als voorbeeldorganisatie in het rekruteringslandschap voelen we een onweerstaanbare drang om deze groei mee gestalte te geven. Socrates zei in de 4de eeuw voor Christus immers al ‘laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen.’ Wij durven hem niet tegen te spreken en dus gaan wij aanwerven.

 

Al 15 jaar geeft MenT jong talent, niet zelden uit afstudeerrichtingen die het op de arbeidsmarkt traditioneel wat moeilijker hebben, de springstof om de poort naar een fantastische carrière open te breken. En eens te meer willen wij ook nu een jonge Master met een scherpe geest, een vlotte babbel en dito pen, en met emmers vol ambitie een platform aanreiken om zijn/haar talenten met onze hulp te ontwikkelen.

U zal zich nu ongetwijfeld de vraag stellen: Schrijver, wat moet ik daar nu mee?

U zal zich nu ongetwijfeld de vraag stellen: Schrijver, wat moet ik daar nu mee?

Welnu, beste lezer, er is een reden waarom uw mailbox door ons wordt gefrequenteerd. Dit gebeurt enkel omdat ook u behept bent met minstens gelijkaardige talenten. Die u op uw beurt ook weer herkent in uw omgeving. Talent drijft toch altijd boven, nietwaar? Zoals het vet op de soep. Dus we laten die andere 139.999 nieuwe arbeidskrachten over aan de andere werkgevers. Maar wij MenT, willen die eerste en ook de beste.

 

Hebt u een schoolverlater in uw midden, of iemand met een eerste werkervaring, die goesting heeft om later op zijn of haar beurt uw mailbox te teisteren, laat deze dan op ons los, want geloof me, wij weten daar wel raad mee.

Met nederige dank.

Nathalie Holthof en Tim De Pauw, Associate Partners van MenT, die respectievelijk 20 en 13 jaar geleden als starter zijn begonnen en nu dagdagelijks het 2500 jaar oude citaat van Confucius in de praktijk brengen: ‘Kies een job waarvan je houdt, en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.’

Nathalie Holthof en Tim De Pauw
Associate Partners
MenT Associates